Quynh-Chis imaginära dagbok
dag 9-10

 

Dag 9

Såg på film med Mhei-Li (Star Wars) igår kväll. Hon tyckte det var mycket roande. Jag vaknade mycket tidigt idag och gav mig iväg för att meditera. Mhei-Li ringde och ville prata. Hon undrade var Fiona var. Några ögonblick senare dök Fiona plötsligt upp. Hon ser mer och mer ut som sitt gamla jag (mäktigare?). Svart böljande hår och svarta länga naglar. Det gör mig lite nervös att inte veta hur man ska förhålla sig. Hon sa att hon skulle iväg på ärenden, och att jag kunde nå henne via trump. Sedan teleporterade (?) hon iväg mycket hastigt (telefonen gick åt skogen). Kort därefter trumpade Mhei-Li mig. Jag talade om vad som hänt och kom över till henne. Vi pratade en stund och sedan har jag fortsatt med mina övningar. Jag måste säga att Mhei-Li har börjat förändras. Hon är inte lika dygdig som förut. Detta är ett gott tecken. Rhiannon hörde förresten av sig. Det är uppenbarligen några problem med några papplådor som skickats runt från obefintliga avsändare till mäktigare personer i staden och som innehåller något form av förstörelseföremål (troligtvis triggade och anpassade till varje specifik person). Jag undrar vem som ligger bakom. Chinoway? Bances (han ska ha ett horn i sidan till Rhiannon med flera)? Någon annan lord i kaos i allmänhet? Eller varför förresten inte Benedict? Det är valdag idag. Han verkar inte vara helt nöjd med att Corwin är så populär. Jag undrar om han planerar något. Att försvaga stora delar av det mäktiga Hong Kong-borna eller hålla dem upptagna med att fixa lådproblem verkar vara ett utmärkt sätt att förbereda en kupp eller likande. Vi får väl se. Jag har odlat Benedict lite för lite. Det är nog inte egentligen bra om han lyckas med den kuppen.

Dag 9 (senare)

Graah! Jag undrar hur detta kommer att sluta. Fiona dök upp igen senare med kommentaren att bygget gick alldeles för långsamt. Sedan satte hon igång arbetarna. Och nu menar jag satte igång! Hon drog ki från jag vet inte vad, stod mitt i flödet och skrattade. Arbetarna jobbade till ett antal gånger sin egen förmåga. Och jag blev hungrig. Jag har inte varit så hungrig på länge. Det var äta eller dra. Det värsta var att jag kände det som om det skulle vara dåligt för övningarna om jag drog också! Dilemma. Jag valde i alla fall att ta mig någon annanstans. Jag har en känsla av att Fiona förlåter det mer (hon har ju inte givit några uttryckliga order mot det), än om jag käkar upp någon. Inte för att de inte stryker med i alla fall. Som Fiona förbrukar deras ki kan det inte bli mycket kvar av dem. Så nu sitter jag här och väntar på att hon ska bli klar. Det syns, jag säger bara det. Som ett stort kraftmoln på himlen. Jag lär nog märka när det slutar. Om någon frågar mig så håller Fiona på att bli lika instabil som Deirdre. Jag kan bara hoppas att det inte kommer att gå ut över mig.

Dag 9 (ännu senare)

Vid alla makter! Vid alla makter som någonsin har existerat! Jag trodde aldrig... Plötsligt kan något hända som ställer allt på ända, som ställer saker i ett helt annat ljus. Jag ringde Mhei-Li en stund efter att fenomenet upphört. Hon hade uppenbarligen pratat med Fiona och hade uppenbarligen fått tillsägelse att lära mig saker. Så vi satte oss att meditera. Hon körde med saker som att få mig att känna min kropp (meditation med örfilar) och att känna min ande och att låta dess bli ett. Vilket skämt! Min kropp och min ande. Hon höll på med detta ett tag. Känn din smärta, dina andetag, känn din egen kropp, känn hur kin flödar genom den, fokusera på din kropp osv. Ha! Tur att hon inte började manipulera och såg efter hur det VERKLIGEN låg till. Kropp? Jag har ingen riktig, levande kropp. Och större delen av min ki är stulen. Efter det ville hon att jag skulle hålla en flamma hon skapat i handen. Det gjorde ont. Riktigt ont. På riktigt. Jag stod ut med det. Och nu efteråt... när jag fått tänka igenom vad hon egentligen lärde mig med övningarna (och liknande hon visade) var att börja lära mig hur man binder varelser! Människor inkluderat! Jag tror att hon också lär sig binda simultant, men det är smällar man får ta. Även om Fiona inte uttryckte det så så beordrade hon Mhei-Li att lära mig att binda varelser, att skapa en förståelse för processen, att kanske övervinna min största nackdel! Efter ett par hundra år har hon äntligen börjat lära mig vettiga förmågor igen! Varför? Jag vet inte. Vem bryr sig. Hon kommer i vilket fall som helst att utnyttja mig. Men varför nu? Vad är det hon sysslar med!? Jag kan inte hjälpa att undra hur mycket Sam (eller någon i hans närhet) är inblandad i detta. Vad håller Fiona på med. Håller hon på att uppgradera mig från tjänare till någon som faktiskt har en egen vilja? Yeah! Right! Det tror jag på när jag ser det. Men om hon verkligen TÄNKER genomföra en ritual som gör mig åtminstone delvis mänsklig...? Jag vet inte. Det kanske bara är en enda stor fälla. En sak är i alla fall säker. Mina eventuella hämndplaner på Fiona är uppskjutna. På obestämd tid.

Dag 9 (ännu senare)

Det är en händelserik dag idag. Mhei-Li trumpade uppenbarligen Rhiannon om arbetarna och hon blev förklarligt nog upprörd. Hon dök upp och de hade en hetsig diskussion. I det här läget ringde det på dörren och ett cykelbud med två papplådor stod där. Efter diverse diskuterande tog vi lådorna till Brand. Han öppnade Mhei-Lis låda genom att slå på den med en hammare (!). Det var ljus i och Mhei-Li verkade väldig betagen i dem. Det var vid det här laget jag tyckte det var en bra idé att inte vara närvarande när de öppnade mitt paket. Så jag gick ut och väntade tills det var klara med den. När jag sedan frågade vad det var i den fick jag svaret inälvsmat. Toppen. Det gör ju verkligen att de blir mindre misstänksamma mot mig. De hade slängt dem i elden (Brands ugn!), som tur var. Jag vill inte veta vad som hänt om jag varit närvarande vid öppnandet. Detta är inte bra! Någon därute känner till åtmistone en del av mina hemligheter och försöker skada mig. Det är uppenbarligen någon som känner till många svagheter och försöker utnyttja dem. Kunde Darien ha skvallrat? Hm, inte troligt, han fick visst själv ett paket som de hade vissa svårigheter med, han och Rhiannon. Troligare är att det sitter någon därute med egenskapen att luska ut folks hemligheter (och svagheter?). Det är inte bra. Efter att ha likviderat paketen återvände vi till templet och Rhiannon och Mhei-Li återupptog sin diskussion om arbetare. Det verkade som om det inte skulle bli något bygge under rådande omständigheter. Förståeligt, i och för sig, men oacceptabelt. Så jag ursäktade mig med att jag behövde gå och meditera, och gick iväg och ringde Fiona. Hon börjar bli mer och mer lik sitt gamla jag. Aningen betryggande, men oroande på det sättet att hon kanske får för sig att lämna mig på det här sättet, ätandes ris och avhållen från att hjälpa folk och ha umgänge för all evighet. Inte en trevlig tanke. Jag förklarade i alla fall problemet för Fiona (hon nämnde att arbetarna inte direkt var döda, bara deras kroppar, vilket är intressant) och hon sade att hon skulle lösa det, på något sätt. Jag tror jag tar tillbaka det där med att Fiona håller på att bli galen. Hon håller på att förändras, det är korrekt. Och hon håller på att bli aningen mer instabil än tidigare. Men galen... nej det tror jag inte. Inte än, i alla fall.

Dag 9 (ännu senare)

Och omkring mig, så brakar helvetet lös... Mycket händer denna dag, och mycket kommer förmodligen att hända. När vi mer eller mindre skulle ge och av för att rösta kom ett hus gående (en av vallokalerna, tror jag), trampandes ihjäl folk och vrålandes. Det hade hur mycket ki som helst, det huset, och en massa olika, som om det bestod av ett konglomerat av ki-sinnen (eller individer). Mhei-Li, Rhiannon och Darien försökte utan större framgång stoppa huset. De lyckades dock få ut en del personer från det. Fascinerande hus. Det förändrades och muterade hela tiden, som en oformlig massa. Darien och Rhiannon hoppade till och med in i det. Och här gör Mhei-Li något mycket intressant! Hon börjar förbereda sig för att äta husets livskraft (för att stoppa det, antar jag)! Hon gjorde det visserligen inte, men bara försöket är något mycket intressant. Hon håller verkligen på att förändras, den kära Mhei-Li. Snart är hon inte så rättfärdig längre. Snart kanske man kan börja räkna henne till potentiella allierade istället för till potentiella fiender. Huset hoppade i havet och försvann (jag tror de fick det att byta skugga men jag är inte säker). Då fick jag syn på Keiko som helt lugnt stod och betraktade det hela. När jag frågade henne om händelsen svarade hon att den officiella versionen var att en av lådorna öppnats. Det inofficiella berättade hon inte. Hon nämnde dock för Erik som dök upp att vallokalen (som fått liv) varit den plats där paketen sänts ut ifrån. Mycket intressant. Jag undrar... När de andra kom tillbaka gav vi oss av allihop till den andra vallokalen för att rösta. Där stod Benedict med en hög av sitt folk och verkade mer än lovligt uppåt. Hm. En aningen tryckt stämmning infann sig tills Darien gick fram för att rösta. Och hör och häpna. Det fanns inga valsedlar med Corwins namn alls, bara på den tidigare borgmästaren. Nu förstår jag varför Benedict såg så nöjd ut. Det får en verkligen att undra över paketen. Detta luktar övertag lång väg. En mycket otrevlig scen infann sig med Darien mycket irriterad och Benedicts folk (inklusive Dragon) riktande sina vapen på honom (och andra). Så bad Darien Corwin om nya valsedlar. När han plockar upp dem för att ge en till honom snor Benedict den. Rhiannon och Keiko blandar sig i och lyckas får tag i valsedlar. Keiko frågar mig om jag kan fixa ny i de tryckerier jag har tillgång till. Benedict väser åt mig att stå still. Dilemma! Hur jag än gör så gör jag någon en tjänst. Valet tas som tur var ifrån mig när flera andra rör på sig och försöker göra saker. Darien ser ut att vara nära att explodera (mot Benedict troligvis), Mhei-Li kastar sköldar omkring sig, valsedlar börjar plötsligt flyga överallt i runnet (Rhiannon?), Keiko smiter tyst ut genom dörren (med någon valsedel), Benedict drar sina pistoler mot Eric och Rhiannon kastar sig imellan. Jag står någon meter från dörren och koncentrerar mig på att skydda mig själv. Valsedlarna faller sakta omkring mig som ett snöfall en vindstilla natt. Och runt omkring mig, så brakar helvetet lös...

 

Dag 9(ännu senare)

Nå, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Striden pågick under total förvirring. Runt omkring flög de förbaskade lapparna som skymde allt som skedde även för min syn. Jag höll mig mest så skyddad jag kunde och märkte att folk slogs och rörde sig omkring mig men såg ingen. Mhei-Li ropade (stridsrop) någonstans. Jag märkte någon bakom dörren som jag backat mot. Efter några ögonblick slog jag upp dörren och morrade åt dem att försvinna. De sprang skrikande sin väg! Mysko. Då fick Mhei-Li syn på mig och skrek något om att jag var min egen herre. Vad i.. Jag hade tappat kontrollen över mitt utseende. Hon såg ett lik (vilket förmodligen också vakterna såg vilket förklarar deras reaktion). Helvete! Mhei-Li har tydligen fått några slags intruktioner av Fiona. Hon tror uppenbarligen att jag är besatt! Toppen Verkligen toppen! Plötsligt krossades fönstret och valsedlarna fladdrade ut. Scenen som uppenbarade sig var följande: Benedict borta och hans folk skjutna eller försvunna, Rhiannon och Eric skjutna, en mycket blodig Mhei-Li (och senare Darien, han verkade vara vid fönstret) på knä vid Rhiannon och Eric (helandes dem), Random på knä bredvid (lamslagen). Efter några ögonblick ringde Corwin på en ambulans som hämtade folk. Jag hängde på. Mhei-Li fortsatte hela Rhiannon och Eric ända in i operationssalen (då något mer tvättad). Sedan ramlade hon mer eller mindre ihop på mig utanför. Darien drog iväg för att göra något. Jag misstänker att han har gått för att avreagera sig på någon. Bleys dök upp efter en stund och såg vildsint ut. Efter att ha varit inne hon Rhiannon kom han ut igen och såg ännu mera vildsint ut och frågade vad som hänt. Jag hatar detta att jag inte kan göra folk några tjänster! Det är verkligen ett problem. Mhei-Li kunde som tur vara svara vad som hänt och vem som gjort det. Bleys gick tillbaka in (han såg inte mindre hård eller vildsint ut). Så nu sitter jag och väntar på vad som ska hända härnäst. En sak är i alla fall säker. Det har just startat ett inbördeskrig i Hong Kong (mer än tidigare).

Dag 10

Jaha ja, saker och ting blir bara mer och mer komplicerade för mig. Jag tyckte det var en god idé att trumpa Fiona och gick iväg och gjorde detta. Hon visste uppenbarligen om vad som hänt. Jag försökte få henne att berätta lite mer om definitionen av tjänster men hon blev sitt vanliga gamla hotfulla jag så jag fann det bäst att sluta fråga om det. Det verkar som om mitt dilemma kommer att fortsätta en tid. Hon verkar inte göra något direkt åt templet. Hon var definitivt sitt gamla jag. Mycket bestämd. Förbanne henne! Jag kommer att göra mig till ovän med varenda person runt omkring mig! Darien dök upp efter ett tag och såg allmänt rufsig ut (jag tror han var och försökte avreagera sig på Benedict eller något). Han skulle iväg till sin hemskugga för att fixa något hot och jag frågade om jag kunde följa med. Jag fann det för gott att ta mig bort från Hong Kong och eventuella irriterade personer. Visserligen kommer de troligen att betrakta det som om de blir lämnade i sticket men alternativet är nog sämre. Så Darien och jag gav oss av. Vi tog ett besök via templet och mötte Deirdre och Keiko på vägen. Uppenbarligen hade Darien och Keiko talat om detta innan för hon var införstådd och skulle följa med. Vi reste via diverse hamnar och är nu i Dariens hemskugga. Jag tränar. Darien tränar. Keiko bygger något som troligtvis ska hjälpa Darien. Darien ska uppenbarligen sätta skräck i folk som inte är rädda för Jedi-riddarna utan mer för imperiet (och Anakin). Han ska göra något otrevligt med Palpatine också, tror jag. Keiko håller på att bygga en ki-källa (!), eller något. Hon ska eventuellt ta hand om Borels man (?) som uppenbarligen ska vara nära Palpatine eller Anakin. Jag undrar vad Borel har med detta att göra. Men Anakin är en logrus-typ, så mycket är klart. Jag trumpade förresten Mhei-Li och förklarde delvis situationen. Hon verkar planera att få i gång tempelbygget.