Din karaktär

När du ska beskriva din karaktär behöver du göra två saker. Först behöver du bestämma dig för vilken bakgrund din karaktär har, därefter hurdan animen du ska spela i är.

Bakgrund och karaktär

Din bakgrund kan vara snart när godtycklig: minns att det finns otaliga dimensioner med alla upptänkliga förutsättningar och teknologinivåer. Du ska emellertid spela i en anime i din egen dimension, så det måste vara en dimension som distriguerar rörliga media på ett eller annat sätt - kort sagt, en dimension som lämnat hällmanga och grottdojinshi bakom sig. Skriv ihop en kort beskrivning av mijlön du kommer ifrån och vem du är. Öda inte för lång tid på din ursprungsdimension, för den kommer inte att ha nämnvärd betydelse för någon annan än dig och mig. Fokusera istället på vem du är och varför du vill bli animeskådespelare.

Namn

Alla namn ska vara gångbara på japanska. De behöver inte vara autentiska. Det går också bra att heta saker som Måne eller Storm. Det går inte att heta anglosaxiskklingande namn – skulle du vilja heta Beelzebub?

Ålder

Din ålder är av föga betydelse, så länge du verkar ung. Uråldriga gudinnor är välkomna, så länge de ser ut och uppträder som om de vore mellan fjorton och tjugotvå. Undantag göres för angst; det är acceptabelt att bära 600 år av angst, om karaktären i övrigt är oerfaren.

Utseende

Du har blivit uttagen till en animeserie och bör därför se bra ut. Du ska vara humanoid. Smärre attribut i stil med små (gulliga) horn, öron, svans och/eller fin päls är acceptabelt. Bisarr hårfärg (eg lila eller turkos) är lämpligt för karaktärer som blivit uttagna till shonen-anime.

Din kommande roll

Därefter ska du beskriva animeverket du ska spela i. Du kan spela i en fristående långfilm, som Perfect Blue eller i en tv-serie som förhoppningsvis ska bli gruvligt populär, vara i evighet och göra dig snuskigt rik, som till exempel Tenchi Miyô. Det kan vara en 'artsy' miniserie med avslutad plot i stil med Cowboy Bebop. Fundera på vilken genre animen tillhör: det kan vara shoujo, shonen eller hentai eller någon mer svårfångad hybrid. Är det en 'svår' (Vampire Princess Miyu) eller 'lätt' (Photon - the Idiotic Adventures) story. Vilken stämning råder i animen: skräck, mysterium eller äventyr? Nästan all anime har något inslag av humor, men det varierar starkt hur denna realiseras.

Du kan spela en ensam huvudperson, som i Ruroni Kenshin, eller en i en större cast, som Slayers. Kanske är du den lyckliga utvalda att spela huvudrollen i självaste Hayao Miyazakis (den Evige) nästa storfilm? Det enda kravet är att rollen du ska spela kräver någon form av övermänsklig förmåga. Det kan vara vad som helst från att kunna tala med djur till att kunna lyfta hus.

Du kan välja att hitta på din egen anime, eller välja en fortsättning eller spin-off-film på någon känd film. Det enda som är no-go är att spela en karaktär som redan gjort professionell anime. Du kan alltså spela karaktären som ska ersätta Syaoran i uppföljningsserien (snikne djäveln krävde hutlöst betalt), men du kan inte spela Syaoran själv. Om du hittar på en egen anime vill jag ha en synopsis som beskriver handlingen, huvudpersonerna och stämningen. Om du väljer en befintlig anime som jag inte sett skulle jag uppskatta om jag fick några avsnitt i godtyckligt format att titta på för att sätta mig in i stämningen.

Regler

Utifrån bakgrunden härleder vi sedan färdigheter och utifrån animen bestämmer jag vilka kurser animeproduktionsbolaget valt för dig. Systemet kommer med största sannolikhet att vara BESM, men på grund av kampanjens natur tror jag att era karaktärsbeskrivningar kommer att spela mycket större roll än värdena på karaktärsbladet. Den huvudsakliga karaktärsförbättringen kommer i vilket fall att vara i form av kunskap som akademien lär ut.

Om du vill ha uppslag får du gärna snegla på BESMs uppsättning av färdigheter och attribut, men låt inte detta begränsa dig: saknas just din förmåga eller färdighet, adderar vi den.