Mot makt och rikedom

Vägen till att bli någon här i världen (vilken dimension den nu må vara belägen i) går genom manga och anime. Kontakter, rykte och superkrafter utgår från Produktionsbolagen och Akademierna.

Du är ung, men har ambitioner? Eller kanske vill du bara komma bort från dina överbeskyddande föräldrar? Du har haft några små biroller i en anime, eller agerat förlaga för någon manga? Då har du en god chans att få provfilma för en huvudroll i någon av de attraktiva animeserierna som underhåller miljarder invånare i tusen dimensioner. Om du blir uttagen, så är din lycka gjord! Du får din utbildning bekostad – kanske kommer du att få superkrafter. I de flesta världar är detta inträdesbiljetten till att bli Någon. Allt du behöver göra är att delta i en filminspelning!

Miyazaki Akademi

Miyazaki Akademi är känt genom hela animeversum som den främsta av alla Akademier. Från tusen dimensioner kommer unga aspiranter för att utbilda sig till animeskådespelare. Den som har ett diplom från Miyazaki Akademi har inträdesbiljett till eliten i vilken värld som helst. Akademien ligger i en egen dimension och ryktas vara den märkligaste av platser. Ett helt samhälle lär ha växt upp kring akademien som en liten värld i sig.

Akademiens rektor är också dess grundare, den legendariske Hayao Miyazaki.